Zeleninový vývar se zavářkou Quinoa

Ingredience
Kořenová zelenina, balíček mražené zeleniny (Bretaňská směs), koření Podravka, řapíkatý celer, pažitka, olivový olej, Quinoa
Postup
Kořenovou zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme společně s mraženou zeleninou vařit do měkka. Dochutíme kořením Podravka, pažitkou, přidáme 1 PL olivového oleje, přidáme zavářku Quinoa a krátce povaříme.
QUINOA je plodina pocházející z Jižní Ameriky a protože to není obilnina NEOBSAHUJE LEPEK i když se v kuchyni jako obilnina používá. Je to výborná alternativa pro ty, kteří trpí celiakií. Obsahuje velké množství bílkovin, hořčíku, železa, viataminu B12.
Quinoa prospívá lidem trpícím migrénou, snižuje krevní tlak a pomáhá při léčbě celiakie, kardiovaskulárních onemocněních.
Quinoa se upravuje stejně jako rýže. (1 díl Quinoa a 2 díly vody). Během vaření nabývá na objemu jako rýže. Použít ji můžeme všude tam, kde používáme rýži. Na slano i na sladko. Lze jej použít i místo ovesných vloček do jogurtu.