Sobota 23.3.2019

TÝDENNÍ MENU

pondělí, 25. březen 2019
Oběd
    Zeleninová se sýrovými noky(1,3,7,9)  
    Bramborové gnochi se špenátem,uzeným masem,osmaženou cibulkou,ovocný čaj(1,3)  
úterý, 26. březen 2019
Oběd
    Hráškový krém(a:1,7)  
    Rybí file exclusiv na másle s bylinkami,šťouchané brambory se smetanovou lučinou,červená řepa,melounový čaj(a:4,7)  
středa, 27. březen 2019
Oběd
    Květáková polévka (al.1,3,7,9)  
    Krůtí maso na kari,těstoviny,hruškový mošt(al:1,8)  
čtvrtek, 28. březen 2019
Oběd
    Jemná cibulová polévka s osmaženým hráškem(al:1.7.9)  
    Kuřecí kostky po zahradnicku,vařený brambor,šípkový čaj malina(al:1,9)  
pátek, 29. březen 2019
Oběd
    Zeleninová s vaječnou jíškou(al:1,3,9)  
    Dušená vepřová plec,houbová omáčka,indiánská rýže,mošt(al:1,7)  

RECEPT PRO TENTO TÝDEN

Zelný salát s křenem

S U R O V I N Y  

Recept pro : 10 porcí  : 1 kg hlávkového zelí, 10 polévkových lžic citrónové šťávy, 10 polévkových lžic cukru, 5 kávových lžiček čerstvého strouhaného křenu, 10 polévkových lžic olivového oleje.

PRACOVNÍ postup  : Hlávkové zelí omyjeme, nakrájíme na jemné nudličky a přendáme je do misky. Hlávkové zelí zakápneme olivovým olejem, promícháme, promačkáme a dáme odležet do ledničky a necháme odležet 25 minut. Poté, co zelí pustí vodu, přidáme všechny ostatní přísady a promícháme, následně opět uložíme do lednice a vychladíme a necháme dalších 25 minut odležet.

Podáváme jako salát k hlavním pokrmům a nebo jen k pečivu.

 

zeln salt s kenem
Archiv receptů

Revitalizace zahrad