Pondělí 16.9.2019

Přesnídávka

Myšákova hermelínová pomazánka,večerní chléb,vanilkové mléko(al:1,7)

Oběd

Polévka bramborová s paprikou(al:1,9)

Čínské nudle s kuřecím masem,červená řepa,ostružinový čaj(1,9)

Svačina

Pomazánka ze sardinek v tomatě,gurmánský chléb,čaj "Námořník"(al:1,1a,4,7,10)

TÝDENNÍ MENU

pondělí, 16. září 2019
Oběd
    Polévka bramborová s paprikou(al:1,9)  
    Čínské nudle s kuřecím masem,červená řepa,ostružinový čaj(1,9)  
úterý, 17. září 2019
Oběd
    Polévka hráškový krém(al:1)  
    Rybí file "Exclusive"zapečené s vejcem,vařený brambor s pažitkou,mrkvový salát s broskví,čaj hruška máslovka(al:3,4,7)  
středa, 18. září 2019
Oběd
    Polévka zeleninová s krupicovými noky(al:1,3,7,9)  
    Pečený vepřový vrabec,dušené sterilované zelí,šumavský knedlík,čaj švestkový s meduňkou(al:1,3,7)  
čtvrtek, 19. září 2019
Oběd
    Polévka čočková s Tofu s petrželkou(al:1,9)  
    Kuřecí prsíčka na pórku,vařený brambor,strouhaný sýr,mandarinkový čaj(al:7)  
pátek, 20. září 2019
Oběd
    Polévka zeleninová s játrovou rýží(al:9)  
    Ragú po domažlicku s kuřecím masem,dušená rýže,ovocný mošt(al:1,7)  

RECEPT PRO TENTO TÝDEN

Celerový salát s mrkví

S U R O V I N Y  

500g celeru 200g mrkve 2lžíce slunečnicového oleje 3 lžíce octa 1červená cibule sůl,pepř 40g vlašských ořechů nebo kešu ořechů.

PRACOVNÍ postup  : 

 Oloupaný celer i mrkev nakrájejte na jemné nudličky.Rozehřejte olej a minutu v něm zeleninu restujte.Podlijte vodou,přidejte ocet a duste čtyři minuty.Nakonec přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka,promíchejte a nechte vychladnout.Osolte a opepřete.          

Před servírováním ozdobte nahrubo nasekanými ořechy.

 

celerovy-salat-s-mrkvi-177982-1920-1080
Archiv receptů

Revitalizace zahrad